Hypnosepraktijk ZeelandWat is Hypnose?

Wat is Hypnose?

Hypnotherapie is een aangename methode waarbij waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is. In deze staat, die we Hypnose noemen, is er de mogelijkheid om het onderbewustzijn de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn om te laten zetten in een gewenste vorm.

Zo kan de overtuiging dat je een roker bent omgezet worden in een nieuwe vorm, namelijk ik ben een NIET- roker.

Onderbewustzijn of het onderbewuste brein

Het onderbewustzijn is namelijk de basis van al ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning.

Het bevat alle informatie waarmee wij denken, redeneren, ervaren, voelen en ons lichaam zich presenteert. De programmering vindt plaats gedurende ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest. Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen. Op basis hiervan leven wij.

Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijkse leven heel moeilijk en langzaam. De directe toegang tot het onderbewuste is een zegen. Het scheelt een lang traject van met ons bewustzijn doorzetten, afzien en uiteindelijk toch falen.

Wilskracht

Want hoewel je op wilskracht soms iets snel kan bereiken lukt dat met projecten die langere tijd in beslag nemen vaak niet. Op de achtergrond is er namelijk altijd nog steeds dat stemmetje dat je dan toch een sigaret laat pakken, je wijs maakt dat je dat ene koekje wel kan nemen of wat je ook doet je toch niet goed genoeg zal zijn.

Dat stemmetje komt uit je onderbewustzijn. Het is de uitdrukking van het negatieve denkbeeld, de negatieve overtuiging of emotie die je nog diep in je hebt.

 

Met Hypnose verander je dat waardoor er een ondersteunende, krachtige en energieke beweging ontstaat richting het doel wat je wilt bereiken. Indien je ooit iets hebt geleerd wat je nu belemmerd, getuigt dat van intelligentie, wijsheid en creativiteit, anders had je dit niet als waarheid aangenomen. Diezelfde kwaliteiten gebruiken we om het juiste weer te gaan doen. Dat wat jij wilt!

We kunnen het goed vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn. Daarop ligt alles vast over jezelf. Het bepaalt hoe je leeft. Dat zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien. Door eenvoudig weg een deel van de programmering te wijzigen verander je het gedrag. Met Hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf, tot het onderbewustzijn.

Hypnose is géén slaap

Wat je daarvoor moet doen is het bewuste denken even opzij zetten, dat is iets waar ik je natuurlijk in begeleid. Er ontstaat dan een directe toegang tot het onderbewustzijn. Ontvankelijkheid. Dat noemen we Hypnose.

In feite zijn we vaker in Hypnose dan we weten. Diep verzonken zijn in een boek, volledig opgaan in een film of het op automatische piloot autorijden ( je mist de afslag of je bent ineens veel verder dan je dacht)Je pincode vergeten terwijl als je hem gewoon begint in te toetsen het vanzelf gaat. De deur op slot doen, koffiezetapparaat uit doen maar dit later in twijfel trekken of je het wel gedaan hebt. D

Dit zijn voorbeelden waarbij ons bewuste denken iets anders doet dan de handeling. We zijn in gedachten verzonken en niet bewust bezig met wat we aan het doen zijn.

Hypnose is géén slaap, je bent niet de controle kwijt en je bent je bewust van alles wat er gebeurt. D.m.v hypnose willen we juist weer de controle teruggeven over het aspect in je leven waar je de controle over kwijt bent.

Voor het ondergaan van een hypnose sessie zijn 2 zaken belangrijk: De wens om iets te willen veranderen in je leven met behulp van hypnose en vertrouwen in degene die je daarbij gaat helpen, de hypnotherapeut.

 

Ik omschrijf de staat van hypnose vaak als een ontvankelijke staat. Ontvankelijk om datgene te gaan doen waarvan je weet wat er gedaan moet worden maar nu nog niet doet.