Hypnosepraktijk ZeelandStoppen met roken

Stoppen met roken

Wat is de echte reden van willen stoppen met roken?

  • Gezondheid?
  • Conditie?
  • Het stinkt?
  • Je hebt kinderen die je op wilt zien groeien?
  • Je wilt een voorbeeld zijn voor je kinderen?
  • Het wordt duurder en duurder? Gemiddeld rookt men per jaar een kleine 3000 euro weg en dit wordt nog fors meer.

Dit zijn maar een paar goede redenen of motivaties om ermee te stoppen, en toch doe je het niet….waarom niet? Waarom blijf je toch doorroken met de kans op ziektes of dat je kinderen het ook gaan doen omdat ze zien dat jij het ook doet?

Wat is dat toch, waarom is het zo moeilijk?

Vaak is het de angst of het rotgevoel wat je kent omdat je al vaker bent gestopt. je weet waar je doorheen gaat als je begint te smachten en verlangen naar die sigaret. Het komt dan puur op wilskracht aan om het niet te doen. Hoe meer je er dan op gaat focussen het niet te doen, des te sterker wordt het verlangen. En jawel, daar ga je weer! Spijt en je neemt je voor…na het weekend, 1 januari, nog even dat ene feestje, na de zomer….etc.

Ikzelf heb ruim 25 jaar gerookt en weet precies hoe het kan voelen, hoe makkelijk het is om terug te vallen in het oude bekende rookgedrag. Ik weet nu ook hoe heerlijk het is er vanaf te zijn.

De lichamelijke verslaving ben je kwijt na een dag of 2 maar de mentale verslaving is vaak funest. Opstaan bij de koffie, tijdens rookpauzes, na het eten, voor het eten, voor je in de auto stapt, het is gezellig, het zorgt voor saamhorigheid met vrienden, collega’s, familie en ga zo maar door. Deze gewoontes zitten zo in vaste patronen en die zijn lastig wanneer je besluit te gaan stoppen.

De angst om te stoppen gaat gepaard met  gedachten…als ik stop wordt ik dikker, krijg ik stress, wat doe ik met mijn handen, wat doe ik met de tijd dat ik niet rook(verveling), zit ik straks alleen als mijn vrienden buiten roken… Dit zijn vaak de excuses of smoesjes om het roken in stand te kunnen houden. Of heb je als kind ook die smoesjes gehanteerd? NEE. Je bent ze gaan bedenken als smoes om te kunnen roken of je gebruikt ze als excuus bij terugval.

Je bent niet verslaafd aan de sigaret maar een slaaf van de sigaret!

Ondertussen zijn er vele en vele manieren om te stoppen maar de enige juiste manier is er vanuit jezelf mee stoppen en niet met middelen van buitenaf. Pillen, pleisters, vapem etc etc.

 

Alles al geprobeerd? Groepsessies, audiobestanden, online programma’s, pleisters, pillen, accupunctuur, coachingsgesprekken via de huisarts en allerlei andere nieuwe vormen van therapie? 

Bij Hypnosepraktijk Zeeland werken we met echt hypnose. Een op maat gemaakte sessie voor jouw eigen wensen en behoeften. Dat wil zeggen dat we gaan kijken wat jij nodig hebt om er voor eens en voor altijd mee af te rekenen.

Met hypnose stoppen met roken zorgt ervoor dat we de moeilijke periodes makkelijker doorstaan. De behoefte, drang en verlangens ernaar verminderen of wegnemen. Natuurlijk is er enige wilskracht nodig om ook gewoon nee te kunnen zeggen. Maar als je geen drang hebt, geen verlangen meer hebt ernaar, geen behoefte meer hebt dan.. moet je het ook niet meer willen. Ikzelf heb soms nog steeds zin in een sigaret maar ik doe het niet meer omdat ik het niet meer wil, geen echte drang meer heb. En dit is wat we met hypnose voor elkaar kunnen krijgen.

Stop ermee, je houdt jezelf voor de gek dat je het nodig hebt.

Maak een afspraak en ga voor je gezondheid. Nu kan het nog.

 

Afspraken kunnen ook op afspraak via mij in Ertvelde (België) bij mijn collega Machteld waar ik sessies stoppen met roken, Gewichtsverlies en fobieën doe.

http://www.hypnosepraktijkmachteld.be

 

 

Stoppen met roken is in 1 sessie! De kosten? Minder dan twee weken roken. 

Neem contact met ons op